Аналітик пояснив, про що говорить збиття ворожого Ка-52 в районі Авдіївки

Коваленко зазначив, що вертоліт був збитий з ПЗРК, тобто він підлетів так близько, що це стало можливим.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував знищення російського ударного вертольота Ка-52 в районі Авдіївки.

"Новина, шикарна за багатьма показниками. Цих вертольотів стає на озброєнні окупантів все менше, а їх виробництво це не Т-62 знімати з консервації і, скажу так, навіть не Т-90 клепати на УВЗ", - прокоментував він.

Коваленко зазначив, що вертоліт був збитий з ПЗРК, тобто він підлетів так близько, що це стало можливим. "Перша думка - росіянам не вистачає на Авдіївському напрямку артсистем і вони почали застосовувати Ка-52 як повітряну ерзац-артсистему", - зазначив аналітик.

Він висловив думку, що окупанти намагаються всіма наявними засобами максимально прискорити захоплення Авдіївки. "І ось, на забій вже по максимальному зближенню кидають вертольоти. Їм нічого не шкода, головне - впоратися до послання Путіна федеральним зборам", - зазначив Коваленко.

"В цілому, епізод як по втратах технічної компоненти - вельми позитивний, але як по тенденції командування окупантів "за ціною не постоїмо", не дуже. Кидатимуть все заради ситуативно-локаційного результату", - підкреслив аналітик.

Знищення Ка-52

На Таврійському напрямку ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-52 "Алігатор". За даними бригадного генерала, командувача оперативно-стратегічним угрупуванням військ "Таврія" Олександра Тарнавського ворожий "Алігатор" з екіпажем був вражений з ПЗРК і "удобрив грунт на Авдіївському напрямку".

Вас також можуть зацікавити новини: