Аналітик вказав на особливості нальотів ворожих "шахедів" за лютий

Він зазначив, що зі статистики пусків за минулий місяць можна зробити два обережних висновки.

За лютий російські окупанти запустили по Україні 356 Shahed-131/136. Найчисленніший пуск було зафіксовано 11 лютого - 45 дронів-камікадзе.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Загальна кількість пусків за місяць не сильно відрізняється від січневого показника, а так само жовтня-листопада 2023 року, або в межах 300-400 пусків на місяць. Винятком став рекордний грудень 2023 року - 625", - деталізував аналітик.

Він зазначив, що з цього можна зробити два обережних висновки: або виробництво Shahed-131/136 стагнує, або йде процес накопичення.

У зв'язку з цим Коваленко нагадав, що саме навесні, з кінця квітня по червень 2023 року, російські окупанти повернулися до практики регулярних ракетних ударів і нальотів дронами-камікадзе.

Атаки дронів

Окупанти постійно використовують дрони-камікадзе для атак по Україні. Часто вони влаштовують масштабні напади. Так, наприклад, 26 лютого російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками та різними видами ракет. Одну ракету "Іскандер-М" вони запустили з окупованого Криму, дві ЗКР С-300 - з Бєлгородської області РФ, три керовані авіаційні ракети Х-59 і одну протирадіолокаційну Х-31П - з окупованої частини Запорізької області України. Також ворог запускав 14 ударних БПЛА Shahed з Курської області.

Вас також можуть зацікавити новини: