Повытряны сили розповыли про знщены "шахеди" / фото Бригада швидкого реагування Нацгвардії "Рубіж"

У ніч на 27 лютого російські окупанти атакували територію України балістичними ракетами та "шахедами".

Як повідомили у Повітряних силах, балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23 були запущені по Україні з Воронезької області РФ. А чотири керовані авіаційні ракети Х-59 та одна протирадіолокаційна – Х-31П - з тимчасово окупованої території Херсонської та Донецької областей.

Також ворог атакував 13-ма ударними безпілотниками типу Shahed – райони пусків Приморсько-Ахтарськ, Курська область РФ.

Відео дня
інфографіка Повітряні сили ЗСУ

"До відбиття повітряного нападу залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України", - зазначили у Повітряних силах.

В результаті бойової роботи протиповітряною обороною знищено дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 11 "шахедів" у межах Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької та Кіровоградської областей.

Нічна атака окупантів

Вночі 26 лютого у повітряному просторі України з'явилися невідомі безпілотні літальні апарати, які зафіксували на кордоні з Молдовою.

Командування Повітряних сил о 22:56 написало в Telegram, що існує загроза застосування ударних БПЛА для Хмельницької та Чернівецької областей, там оголосили повітряну тривогу. "Невизначені БПЛА від кордону з Молдовою - у напрямку Хмельницького", - повідомили вони о 23:11.

Вас також можуть зацікавити новини: