Арестович розповів про ситуацію на фронті / фото УНІАН

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів про ситуацію на передовій. За його словами, ситуація на всій лінії фронту в Україні перебуває у фазі оперативно-тактичного тиску російських військ.

Як він зазначив у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним, російські окупанти інтенсифікували зусилля на Донеччині та Луганщині.

"Якщо характеризувати ситуацію на землі по всій лінії фронту, то зараз фаза такого оперативно-тактичного тиску російських військ на напрямках. Тобто вони інтенсифікували зусилля, яких вони вживали і так у районі, наприклад, Донецької і Луганської області. Донецький  фронт – особливо. Ну, і ось ця активність на Великий Потьомкінський острів навпроти Херсона. Вкотре вразивши мою уяву "талантом" російського командування, вони перебувають у фазі спроби вести наступальні дії", – пояснив Арестович.

Відео дня

Водночас він зазначив, що ЗСУ наразі перебувають в обороні.

"Ми відповідно ніде не наступаємо, обороняємось, радісно перепалюючи піхоту противника, техніку і все решта на тих ділянках, де вони намагаються наступати. Зрозуміло, що на місці солдатам не дуже весело. В цілому вони тиснуть, а ми відбиваємося", – наголосив Арестович. 

За словами радника Офісу президента, у російських загарбників виникли серйозні проблеми з боєприпасами на Бахмутському напрямку. Він наголосив, що під Бахмутом суттєво знижується кількість застосувань російської артилерії. Здебільшого там "працюють авіація, танки і танки як артилерія".

"Головний девіз того, що відбувається, – недоумство і відвага. Російська армія героїчно біжить на підготовану (українську – УНІАН) оборону. Ну, в якомусь сенсі дякуємо їй за це, тому що її з кожним таким набігом стає все менше і менше", – резюмував Арестович. 

Бої на Донеччині: що відомо

Офіцер батальйону "Свобода" НГУ Андрій Іллєнко заявив, що Росія кинула на Бахмутський напрямок всі боєздатні частини своєї армії. Він додав, що окупанти на фронті зазнають значних втрат.

Водночас військовий експерт Олег Жданов вважає, що битва на Донбасі стане останньою для російської армії. РФ стягнула туди всі свої сили і тепер не в змозі їх перекинути на інші напрямки.

Крім того, не вщухають бої за Авдіївку. Міський голова Авдіївки Віталій Барабаш наголосив, що російські окупанти не можуть пройти промислову зону міста, оскільки останні 8 років українські військові добудовували там укріплення.

Вас также могут заинтересовать новости: