ЗСУ "рознесли" позиції російських артилеристів  / фото t.me/landforcesofukraine

Українські військові цієї доби потужно вдарили по російських позиціях. Захисники знищили п’ять одиниць артилерії, а також вразили райони скупчення російських військових.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, цієї доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши три зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та 20 іранських ударних безпілотників типу Shahed по цивільних інфраструктурних об’єктах у Сумській, Донецькій та Запорізькій областях. Українським військовим вдалося знищити 14 дронів.

Крім того, росіяни завдали 44 авіаційних удари та здійснили близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціям наших військ та населених пунктах. У Генштабі вчергове наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Відео дня

Водночас, протягом доби українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження російських окупантів, а ракетні війська та артилерія уразили два райони скупчення живої сили, озброєння та військової техніки ворога та п’ять його артилерійських засобів на вогневих позиціях.

Атака на Суми - що відомо

Сьогодні, 3 липня, росіяни вдарили іранськими дронами-камікадзе по п’ятиповерхівці у Сумах, зруйнувавши квартири на декількох поверхах.

Наразі відомо про двох загиблих та 19 поранених внаслідок атаки. Четверо з постраждалих наразі у лікарні, зокрема двоє - у важкому стані в реанімації.

Вас також можуть зацікавити новини: