Жданов вважає, що Путін отримує задоволення від кровопролиття в Україні / фото – скріншот відео

Президент Російської Федерації Володимир Путін отримує задоволення від того, що ллється кров. Кремлівський диктатор може піти на офіційне оголошення війни Україні, проте таке рішення спричинить зовсім інші процеси. 

Як розповів в інтервʼю ТСН військовий експерт Олег Жданов, Путіну подобається те, що відбувається в Україні. І це, за його словами, дуже страшно. 

"Він отримує задоволення. Це найстрашніше. Чому це найстрашніше? Тому що в цьому сенсі у нього немає гальм, і дійсно, від того, що там ллється кров рікою, він отримує задоволення. Це дуже страшно. І страшно те, що Захід або не хоче розуміти цього, або робить вигляд, що не розуміє. І веде власну гру за рахунок життів наших громадян і наших військовослужбовців. Ось у чому головна проблема", – пояснив експерт.

Відео дня

Жданов зауважив, що це має стати для України уроком на майбутнє: якщо хочеш миру – готуйся до війни.

"Це повинно стати нашою національною ідеєю після перемоги над Російською Федерацією", – наголосив він.

На думку Жданова, кремлівський диктатор може піти на закриття кордонів та офіційне оголошення війни Україні. Проте це може запустити зовсім інші процеси.

"Це треба було робити в березні місяці. Якби він тоді це зробив, можливо, суспільство його б зрозуміло. Хоча тоді вони всі сподівалися на найсильнішу, на другу армію світу, яка може програти, тільки якщо НАТО у повному складі втрутиться в цю війну", – продовжив експерт. 

В нинішніх реаліях, на думку Жданова, російське суспільство навряд чи готове іти на таке величезну жертву – ставати самому проти усього світу, закривати кордони, оголошувати загальну мобілізацію тощо.

"Може, Путін ще міркує про це, але річ у тому, що Російська Федерація на сьогоднішній день, на мій погляд, перебуває у стані очікування чергового "чорного лебедя", який може стати тригером для того, щоб почалися процеси незворотні, процеси розвалу самої Російської Федерації. Там же в деяких регіонах ідуть процеси, і вони розглядають питання, наскільки їм важливо залишатися під керівництвом Москви чи, можливо, поборотися за власний суверенітет", – резюмував Жданов.

Війна в Україні: як будуть розвиватися події

WSJ пише, що розв'язана Росією війна в Україні продовжиться в наступному році, і прийдешні кілька місяців дадуть критично важливі підказки щодо того, чи зможуть російські окупанти утримати захоплені території. На подальший хід війни вплинуть шість факторів

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України заявили, що Кремль готує населення Росії до продовження повномасштабної війни в Україні. Також звертається увага, що результати передсвяткових опитувань росіян демонструють їх "готовність" віддавати своє життя за путінську владу.

Водночас військові експерти Олег Жданов і Роман Світан вважають, що найближчі місяці розв'язаної Росією війни будуть найважчими для України. Жданов попередив, що нам доведеться вести наступальні дії, що завжди супроводжується великими втратами.

Вас також можуть зацікавити новини: