Євген Дикий розповів, на яке місто підуть окупанти, якщо захоплять Авдіївку / колаж УНІАН, фото з телеграм-каналу Ганни Маляр, скріншот

Російські окупаційні війська неспроможні окупувати всю територію Донецької області. Зараз росіяни насамперед зосереджені на тому, щоб "дотиснути" Авдіївку

"Для інтенсивного наступу, росіянам вистачить людського ресурсу, який у них зараз є, десь на 2 місяці. Після того цей ресурс на якийсь час вичерпається. Те, що ворог встигне дотиснути за ці два місяці, те потім буде важко нам назад відбивати. Пріоритетність російських цілей достатньо очевидна. В першу чергу окупанти хочуть дотиснути Авдіївку, і це є політична ціль. Тому, що жоден російський генерал добровільно стільки б бійців не знищував, як вони зараз це роблять в Авдіївці. Наразі співвідношення втрат – один до дванадцяти на нашу користь. А ворог все одне продовжує м'ясні штурми. Це прямий наказ Путіна", – пояснив в ефірі "Еспресо" екс-командир взводу батальйону "Айдар", ветеран АТО Євген Дикий.

Він наголосив, що якщо росіяни все ж "дотиснуть" Авдіївку, наступною ціллю ворога стане Купʼянськ Харківської області. За його словами, це місто для противника важливе не тільки з політичної точки зору. 

Відео дня

"Річ у тому, що станція Куп'янськ-Вузловий є вкрай важливим логістичним вузлом для противника. Там є гілка, яка йде вглиб Росії", – пояснив він.

Водночас, говорячи про плани РФ захопити всю територію Донеччини, Дикий зауважив, що росіянам до цього дуже далеко. До цієї мети їх не наблизить навіть захоплення Авдіївки.

"Якщо ворог дотисне Авдіївку, то він практично вирівняє лінію фронту. Росіяни не прорвуться вглиб нашого фронту. Для того, щоб окупувати всю Донеччину, ворогу треба десь прорвати наш фронт. Є кілька напрямків, де це потенційно можливо, але там вживаються відповідні заходи", – констатував ветеран АТО. 

Ситуація на фронті

Протягом доби, 6 лютого, російські загарбники атакували позиції українських військ відразу на декількох напрямках фронту. У Генштабі розповіли, що на передовій сталося 81 бойове зіткнення з противником. Зокрема, на Авдіївському напрямку було відбито 28 ворожих атак. 

Водночас Сили оборони знищили одну керовану авіаційну ракету Х-59 російських окупантів. Також українські захисники  завдали ударів по 13 районах зосередження загарбників. 

Вас також можуть зацікавити новини: