Експерт оцінив логістику російських окупантів / фото ua.depositphotos.com

Російські військові мають великі проблеми з логістикою, проте окупаційне командування не приділяє цьому питанню уваги. Військовий експерт, офіцер армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін прогнозує, що Україна намагатиметься погіршити становище ворога в цій сфері. 

Як зауважив експерт в ефірі "24 каналу", проблеми з логістикою в Росії  були завжди. Він наголосив, що у військових умовах логістика – це не просто "доставити вантаж з пункту А в пункт Б", а комплексний захід з точки зору забезпечення армії. 

"Україна намагається вдарити по цьому, вибити цей поганий рівень з-під її ніг, щоб він взагалі став ніяким. Разом з тим в Росії традиційно зневажливо ставляться до логістики. Вона не була сильною частиною навіть царської, радянської і теперішньої армій. Те, що Україна розуміє це і б'є по логістиці – гарний дзвіночок", – додав Левін.

Відео дня

При цьому в Росії ставляться до питання логістики доволі зневажливо. 

"Наприклад, Гіркін в нещодавньому своєму нитті обмовився про логістику і досить зневажливо. Тобто для нього військові з автоматами, в окопах, на полі бою, всілякі операції – ось це справжня армія. А всілякі постачальники – ну хто вони, що вони. При цьому є такий вислів: армії, і в тому числі спецслужби, виграють битви, а війни виграє логістика. Тому йде традиційне зневажання і вони самі не розуміють проблем", – пояснив офіцер армії оборони Ізраїлю.

За його словами, на початку операції з деокупації Херсона для порушення російської логістики почали підривати мости. Але загарбники ще більше навантажили ці шляхи.

"Вони туди перекинули вдвшників, морпіхів, тобто ще більше навантажили логістику. Україна продовжувала руйнувати мости, а ті ще закидували підрозділи. Тобто це говорить про те, що вони до кінця не розуміли в якому складному становищі знаходиться логістика ще до початку вторгнення. А історично – протягом сотні років. Це не було їхньою сильною частиною", – резюмував Левін.

Війна в Україні: актуальні новини

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що 10 травня 2023 року основні зусилля окупаційні війська РФ на чотирьох напрямках фронту в Україні. Бої тривають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться в Бахмуті та Марʼїнці Донецької області. 

Водночас українські захисники досягли прориву під Бахмутом. Про відступ росіян на окремих ділянках фронту заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Вас також можуть зацікавити новини: