Найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська зосереджують основні зусилля на чотирьох напрямках фронту в Україні - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, за 10 травня росіяни здійснили понад 30 атак на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають у містах Бахмут та Мар'їнка.

Війна в Україні 10 травня - ситуація на "гарячих" напрямках

Говорячи про ситуацію на фронті, у Генштабі ЗСУ зазначили, що:

Відео дня
  • на Лиманському напрямку протягом доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва; завдав авіаударів по районах населених пунктів Білогорівка та Спірне; артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Білогорівка, Веселе Луганської області, а також Ямполівка, Спірне та Берестів Донецької області;
  • на Бахмутському напрямку росіяни продовжують наступ; війська РФ вели безуспішні наступальні дії у місті Бахмут; завдали авіаційних ударів по районах населених пунктів Торське, Бахмут, Кліщіївка та Курдюмівка; від ворожих обстрілів постраждали Оріхове-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Залізне та Нью-Йорк Донецької області;
  • на Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Авдіївки; завдав авіаударів по районах Новокалинового та Авдіївки; здійснив обстріли населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Невельське Донецької області;
  • на Мар'їнському напрямку підрозділи Сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка; ворожих обстрілів зазнали населені пункти Георгіївка і Побєда Донецької області.

Війна в Україні 10 травня - актуальне

Нагадаємо, авіація Сил оборони України за 10 травня завдала три удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ. А підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, один склад паливно-мастильних матеріалів, а також станцію радіоелектронної боротьби росіян.

Також повідомлялося, що Чехія передасть Україні два ЗРК "КУБ" та відповідні до них ракети, заявив президент країни Петро Павло в радіоефірі 10 травня. За його словами, доцільно також розглянути можливість передачі Україні чеських винищувачів L-159.