Експерт передрік крах російської артилерії / фото ua.depositphotos.com

Найближчі 3-4 місяцями російська артилерія як рід військ перестане існувати. Їй просто нічим буде стріляти.

Таку заяву зробив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, зазначивши, що сьогодні російські війська на всій лінії фронту в Україні роблять у середньому 20 тисяч пострілів на добу. При цьому на початковому етапі повномасштабного вторгнення в Україну даний показник міг становити 70 і навіть 80 тисяч пострілів.

За інформацією експерта, виробничі потужності Росії дозволяють випускати від 1 до 1,5 мільйона артилерійських пострілів тих чи інших калібрів на рік. З цього можна зробити висновок, що, розраховуючи на своє внутрішнє виробництво, Росія здатна забезпечити лише від 2,5 до 4 тисяч пострілів на добу.

Відео дня

Коваленко впевнений, що виснаження запасів боєприпасів доведе російські війська до тактичного голоду.

"Артилерія російських військ значно гірша за ту, що зараз використовує Україна. Менше дальність, набагато нижче точність, вироблений ресурс стволів і не тільки. Вся ця купа недоліків компенсувалася великою кількістю снарядів і тактикою вогневого валу. Тобі не потрібна точність, коли кількість БК дозволяє тобі просто стирати з лиця землі міста, села, лісові масиви. Але, коли твій БК тобі цього не дозволяє робити, ти не можеш ні наступати, ні оборонятися, а артилерія перетворюється на тягар", – зазначив експерт.

Він акцентував, що саме на цьому етапі перетворення російської артилерії на тягар зараз перебувають війська РФ.

Дефіцит боєприпасів у Росії: що повідомлялося

Нагадаємо, ще на початку жовтня у мережі описували  дефіцит боєприпасів у російської армії вже до кінця жовтня.

Підконтрольні Кремлю пропагандисти, посилаючись нібито на закриту доповідь Генштабу РФ, вказували про плачевну ситуацію з боєприпасами основних калібрів. Зокрема, йшлося про 122-мм та 152-мм артилерійські снаряди.