Експерт розповів, що потрібно військовим для перелому у війні / скриншот

Для того, щоб ЗСУ могли перевернути ситуацію на фронті, потрібні літаки, артилерійське підсилення, бронетехніка і далекобійні ракети – Taurus, ATACMS та дрони.

Про це в інтерв'ю УНІАН сказав керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ось такі важливі компоненти нам потрібні. Це що стосується зброї", - зазначив він і додав, що це питання може вирішитись по ситуації, завдяки партнерам України.

Експерт зазначив, що люди також важливі і зараз є нові бригади, які навчені і  можуть замінити тих, хто довгий час в бою. "Думаю, що це питання буде  поступово вирішуватися ротацією. Крім того, мобілізація досі триває. Те, що закон не прийняли, не означає, що мобілізацію поставили на паузу", - пояснив ситуацію експерт. 

Відео дня

Також Мусієнко висловив думку, що після виборів президента у РФ, які намічені на 17 березня, окупанти зменшить тиск на фронті. "Об'єктивно, їм потрібен певний час на перегрупування та доукомплектування втрат і підготовки до майбутніх можливих наступальних дій на осінь 2024 року - зиму 2025 року. Російські війська будуть на піку ще місяць-півтора. А далі їхня наступальна активність піде на спад - у квітні і до травня вони зможуть проводити лише невеликі, локальні, наступальні дії", - вважає експерт.

Західна зброя для ЗСУ

Безпілотники та ракети, отримані від партнерів, дошкуляють окупантам в глибокому тилу, але ЗСУ потрібні ракети, здатні нести більші боєголовки, щоб зруйнувати, наприклад, Кримський міст. І їх потрібно достатньо, щоб обійти російську протиповітряну оборону.

Як йдеться у нещодавньому матеріалі журналу CEPA, німецька крилата ракета Taurus може все те, що потрібно Україні. Вона несе боєголовку типу "бункерний розривник", яка може серйозно пошкодити бетонну інфраструктуру, а також створена на основі стелс-технології для обходу систем ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: