Експерт прогнозує важливі зміни на полі бою / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Вже найближчим часом може відкритися новий напрямок фронту у Херсонській області. Ним може стати ділянка в Херсонській області на місці висохлого після теракту росіян Каховського водосховища, про що в ефірі 24 каналу сказав військовий експерт Роман Світан.

"Після підриву росіянами Каховської ГЕС після скидання води повинен підсохнути мул Каховського водосховища. Там треба подивитися, чи є можливість рухатися або форсувати Дніпро по дну Каховського водосховища. З цього боку росіяни практично лінію оборони не відбудовували. Тому, я думаю, найближчим часом може відкритися ще один напрямок - Каховський фронт, там десятки кілометрів фронту по Лівому березі, який ніяк не укріплений", - сказав він.

Також Світан прокоментував просування Збройних сил України в районі Работино Запорізької області.

Відео дня

"Це формують операції, вони затягнулися. В основному такі операції проводяться протягом 1,5-2 тижнів. Але за рахунок того, що росіяни протягом майже 9 місяців готували оборону і Мінні поля, ми затягнули на 1,5-2 місяці ці формують операції, вони зараз десь підходять до завершення. Я думаю, до початку серпня буде зрозуміло, будуть прийматися рішення на рух", - сказав він.

Що стосується інформації про мінування окупантами всіх мостів навколо Маріуполя, Світан сказав наступне:

"Як тільки посиплеться Запорізький фронт, а він посиплеться, коли ми підійдемо до тієї ж Старомлинівки, їм доведеться фронт розгортати, розгортати не з заходу на схід, а з півночі на південь. Зараз основна лінія оборони в районі Старомлинівки, куди ми рухаємося, але після її прориву наші війська вийдуть на оперативний простір, та росіянам доведеться лінію оборони утримувати вже від Донецька на Волноваху і Маріуполь".

Підрив Каховської ГЕС - подробиці

У ніч проти 6 червня окупанти підірвали греблю Каховської гідроелектростанції, внаслідок чого стався неконтрольований скид води з Каховського водосховища. Одним із наслідків теракту стало підтоплення близько 80 населених пунктів у Херсонській та Миколаївській областях.

Станом на сьогодні Каховське водосховище критично обміліло, а місцевість змінилася майже до невпізнання, перетворившись на пустку.