Сергій Кузан прокоментував відхід ЗСУ від Степового та Сєверного на Донеччині / фото DeppState

Нічого страшного у відході Збройних сил України від сіл Степове та Сєверне, що розташовані на захід від Авдіївки, немає. Про це сказав голова Українського центру безпеки та співпраці, військовий експерт Сергій Кузан в ефірі інформаційного марафону.

"Нам треба приготуватися, що до кінця березня росіяни проводитимуть безперервні атаки. Тобто, вони одразу із Авдіївки фактично застосовують ті самі сили, резерви для того, щоби продовжувати атакувати наші позиції", – пояснив він. 

При цьому, експерт вважає, що у ситуації з відходом від сіл Ласточкине, Степове та Сєверне нічого страшного не сталося, бо відбувся плановий відхід. Ці села фактично будуть перебувати у сірій зоні перед українськими оборонними позиціями.

Відео дня

"Наша нововідбудована лінія оборони залишається стояти міцно, і через неї ворог не проходить станом на зараз", – сказав Кузан.

Також у нього запитали, чи є у цих селах критична інфраструктура, яка може допомогти ворогу.

"Наразі найзручніша позиція – це Авдіївка. Треба визнати, що саме Авдіївка знаходилась на височині. І ось це географічне становище давало перевагу нам утримувати цей укріплений район, і тепер ця перевага у географії належить ворогу", – відзначив Кузан.

За його словами, українські оборонні позиції, що розташовані західніше Авдіївки, перебувають у низовині. Тобто "вони менш зручні"

"Треба це визнати об'єктивно. Але завдяки тому, що зменшилася лінія фронту і рівномірніше розподілені наші резерви, нам вдається її утримувати", – наголосив експерт.

Ситуація на фронті: обстановка в районі Авдіївки

Як повідомляв УНІАН, речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій сьогодні заявив, що українські війська відійшли від невеличких сіл Степове і Сєверне.

Станом на 26 лютого окупанти намагалися з трьох сторін штурмувати Орлівку після відходу Збройних сил з Ласточкиного на Донеччині. Зазначалося, що на захід від Авдіївки російські загарбники винищують все, що знаходиться попереду них. Але Збройні сили України не дають ворогам закріпитися на нових позиціях та вибивають їх звідти.

Вас також можуть зацікавити новини: