Владислав Селезньов припустив, на штурмах якого міста зосередиться РФ у майбутньому / фото ua.depositphotos.com

Останнім часом окупанти активізувалися в районі Бахмута – південніше і західніше від міста. Військовий оглядач, полковник запасу і колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов припускає, що росіяни будуть наступати на Часів Яр Донецької області. 

"Багато експертів називають ситуацію на цій ділянці фронту як початок оборонної операції Часового Яру. Тому очевидно, що противник навряд чи зважиться перекидати велику кількість ресурсів, зосереджених на Бахмутському напрямку, на інші ділянки фронту, адже йому так само важливо просуватися в напрямку міської агломерації Слов'янська і Краматорська", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

У зв'язку з цим масштабних переміщень російської армії на інші ділянки фронту найближчим часом не буде. Крім того, Селезньов прогнозує досить інтенсивні бойові дії. 

Відео дня

"Що стосується інтенсивності бойових дій, то, швидше за все, ми в середньостроковій перспективі будемо спостерігати досить інтенсивні бойові дії російської армії, яка за підтримки своєї артилерії, і в деякій мірі авіації, буде намагатися просуватися вперед в напрямку на Часів Яр", – констатував він. 

Війна в Україні: прогнози експертів

На Авдіївському напрямку є незначне просування ворога, але взяти в кільце місто вони не можуть. Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, утримання міста Силами оборони України безпосередньо залежить від ресурсних можливостей. 

Водночас колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко каже, що анонсу про прибуття в Україну винищувачів F-16 не буде. Першими їх появу відчують на собі окупанти, а громадськості стане відомо про отримання літаків вже після їх успішної бойової роботи по противнику. 

Вас також можуть зацікавити новини: