ЗСУ утримують ворога від прориву до Авдіївки / фото wikimedia.org

На Авдіївському напрямку є незначне просування ворога, але взяти в кільце місто вони не можуть.

"Пов'язано це з тим, що горловина, через яку проходить так звана дорога життя, постійно подовжується. Противник не здатний просунутися вперед для того, щоб з півдня і півночі зімкнути кільце оперативного півкола, але примудряється просуватися вперед, збільшуючи таким чином горловину", - повідомив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Владислав Селезньов.

Експерт підкреслив, що утримання міста під контролем ЗСУ безпосередньо залежить від ресурсних можливостей наших Сил оборони. 

Відео дня

"Вже зараз відчувається нестача боєприпасів, але поки це вирішується за рахунок внутрішнього перерозподілу боєприпасів. Їх перекидають з тих ділянок фронту, де більш-менш тихо, спокійно. До того ж, ми можемо використовувати інші сили і засоби для того, щоб відбивати ворожі атаки. Відправляються ці боєприпаси туди, де зараз найбільш гаряче", — сказав Селезньов. 

Як і раніше, за його словами, противник намагається трансформувати свою чисельну перевагу в будь-які територіальні придбання, але у нього з цього мало що виходить. 

"Незначне просування російської армії є. Наприклад, населений пункт Степове, який ще недавно був під контролем української армії, вже перейшов в так звану сіру зону. Противник не здатний зафіксувати свої рубежі і позиції, але щоразу намагається атакувати від залізничної лінії, яка веде в бік Авдіївського коксохіму, в напрямку Степового", – зазначив експерт.

Оборона Авдіївки - останні новини

За даними Генштабу, ЗСУ за минулу добу відбили 25 атак противника на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 15 атак поблизу Північного, Первомайського та Невельського Донецької області.

Голова Авдіївської міської Військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону розповів, що місто змінюється не по днях, а по годинах, а загальна ситуація на цьому напрямку дуже непроста. Загарбники намагаються компенсувати свої невдачі на полі бою кількістю обстрілів по позиціях наших воїнів, а також території громади.

Вас також можуть зацікавити новини: