ЗСУ продовжують бити окупантів / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Взимку війна в Україні не буде менш інтенсивною, буде абсолютно страшне знищення одне одного на лінії фронту.

Про це сказав військовий аналітик Євген Дикий в ефірі телемарафону. "Паузи не буде. Буде абсолютно страшне знищення одне одного на лінії фронту. Але не буде якогось значного пересування – карта рухатись не буде", - наголосив він.

За його словами, будуть дуже жорстокі бої, але саме позиційні.

Відео дня

Дикий зазначає, що Росія боїться оголошувати, що йде наступ на Авдіївку, бо цілком допускає, що може її так і не взяти. За його словами, Авдіївка це все ж таке "дуже міцний горішок". Він зазначає, що місто вистояло в 2014 році, тримається і сьогодні.

"І тут не тільки про людей, але й про місцевість. Авдіївська "промка" це природній укріплений район. Вона разом з Авдіївським коксохімом більш схоже на Азовсталь, де наші воїни два з половиною місяці в повній облозі трималися, а Авдіївка, слава богу, не в облозі. Я дуже сподіваюся, що на Авдіївці вони зуби зламають, але на разі там ситуація важка", - сказав аналітик.

За його словами, вперше з 2014 року бої ідуть не біля промзони, а всередині неї. "Вони контролюють 10% промзони, а 90% - за нами. Зараз бої ідуть за окремі залізобетонні корпуси", - зазначив Дикий. За його словами, одна з причин цього – брак особового складу в Силах оборони. "Якщо все таки доведеться відступати з Авдіївки, то це привіт не нашим хлопцям і дівчатам, які там, а це привіт тим, хто зараз не там". – додав він.

Дикий зазначив, що дуже важливо, щоб "не профукати 2024 рік, як профукано 2023" не тільки щодо мобілізації людей, але й щодо "вливання" коштів і менеджменту у власну оборонну промисловість.

Він зазначив, що Росія хоче перемоги і Україна стане тоді навіть не Кримом, а Бучею. "Вони собі ставлять планку 2025 рік. Вони оцінили нас, вони зрозуміли, що в 2024 році другій армії світу абсолютно не світить прорвати нашу оборону, сходити на Київ і Харків. В них задача на 2024 рік утримати окуповані території і максимально нас знищувати при спробах їх звільнити. А далі вони вважають, що станеться друге пришестя – прийде Трамп в Білий дім, перекриє постачання БК і тоді в 2025 році вони розвернуться", - сказав Дикий. Він наголосив, що в нас є цілий 2024 рік, щоб почати випускати необхідну кількість БК самим.

Війна в Україні: новини

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Associated Press сказав, що в результаті недемократичних виборів в Росії, які відбудуться в березні, Володимир Путін остаточно втратить легітимність як законний керівник держави. Це може стати переломним моментом у війні.

На його думку, західний світ без нагадувань з Києва має сам розуміти, що не потрібно визнавати російські вибори через їхню недемократичність.

Водночас Зеленський нагадав, що всередині Росії сьогодні немає реальної політичної опозиції Путіну.

Вас також можуть зацікавити новини: