Контрнаступ ЗСУ на основних напрямках сповільнився: військовий назвав причину

Він зазначив, що ситуація складна, бої продовжуються, але росіяни так і не досягнули своїх цілей.

Контрнаступ Сил оборони України на основних напрямках фронту, у тому числі на Сватівському, сповільнився, бо для просування у прискореному темпі ЗСУ потрібна велика кількість боєприпасів для артилерійських систем.

Як заявив в ефірі Апостроф TV військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов, одним із факторів, які впливають на просування української армії, є російські "чмобікі", через які розташування окупантів є більш щільними.

"Тому ЗСУ діють за ситуацією", - зазначив він, пояснивши, що там, де можна провести наступ - проводяться відповідні дії, а де немає сенсу ризикувати особовим складом - українські війська зміцнюють позиції.

Російські окупанти повідомляють, що вони нібито просуваються до Білогорівки на Луганщині, але варто вкрай обережно сприймати все, про що говорить російське командування, наголосив Селезньов.

"Дезінформація - це елемент російської тактики. Їм потрібно постійно показувати якийсь "результат" цілей вторгнення та "звільнення" територій так званих "ЛДНР", - підкреслив офіцер.

Він зазначив, що ситуація складна, бої продовжуються, але росіяни так і не досягнули своїх цілей.

"У тому числі на території Луганської області, де низка населених пунктів контролюють ЗСУ ", - говорить Селезньов.

Також він зауважив, що останніми днями окупанти активізувалися у напрямку Запоріжжя, біля Вугледара. Їм потрібно забезпечити логістику залізницею на тлі проблем з "Кримським мостом" і в цьому сенсі ворог поводиться підло і хитро, не варто думати, що росіяни проявлятимуть активність заради самої активності.

"У їхніх діях проглядається конкретний розрахунок - покращити залізничну логістику на "сухопутному коридорі" між ОРДЛО та окупованим Кримом", - розповів військовий.

Крім того, за словами Селезньова вкрай сумнівно, що російська армія збирається з власної волі так залишити Херсон.

"Занадто багато їх залишається ще на правому березі Дніпра, вони там займаються грабунком і перевозять награбоване на лівий берег. Але військову техніку та людей вони не вивозять, що означає, що вони готові триматися за позиції та вести оборону", - резюмував Селезньов.

Війна в Україні: контрнаступ ЗСУ

Донбас залишається найгарячішою точкою бойових дій з рашистами. Як повідомив 8 листопада очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай українські воїни стрімко, але обережно просуваються на Сватівському напрямку Луганської області. Російські солдати масово гинуть, їхні тіла ніхто не евакуйовує. 

А от Херсонська область є однією з парадоксальних локацій на фронті. Зафіксовано ознаки того, що росіяни готуються до відступу, а з іншого боку на передових позиціях залишається та сама кількість особового складу, що свідчить про те, що без бою росіяни не здаватимуться.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що для того, щоб втримати Херсон, окупанти створюють нові рубежі оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: