Терміни вигнання окупантів безпосередньо залежать від поставок Україні західної зброї /фото t.me/landforcesofukraine

Війна в Україні може затягнутися до початку або весни 2023 року, все залежить від темпів поставок озброєння.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов. Він зазначив, що, за деякими прогнозами, війна може тривати до наступної осені, проте не погодився з ними.

"Можу вам запропонувати такий варіант: формула прогнозу закінчення війни. Її треба прикладати до дня початку масових поставок техніки і озброєння для ЗСУ. Як тільки підуть в промислових обсягах (десятками, сотнями) сюди партії озброєння, з цього моменту ще треба підтягнути дату повернення наших військовослужбовців з навчання з військових центрів наших країн-партнерів. Ось від цієї дати три-чотири тижні - буде готовність (до контрнаступу, - ред.)", - вважає Жданов.

Відео дня

За його словами, треба з'єднати військових, які пройшли навчання, і техніку, яка прийде для них із Заходу. Зараз, додає експерт, найскладніший період війни - позиційний. Ворог вже не може наступати, а українська армія - ще. "Ця патова ситуація може розтягнутися, як мінімум, на кілька тижнів. Це мінімум", - прогнозує Жданов.

Раніше керівник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов повідомив, що у війні з Росією вже почався переломний момент. Прикладами цього, за його словами, є останні події в окупованому Криму, зокрема, регулярні вибухи.

Своєю чергою радник Офісу президента Олексій Арестович оголосив про початок четвертого етапу війни в Україні, який, за його прогнозом, триватиме до початку зими.