Українські бійці дають відсіч росіянам на полі бою / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Війна Росії проти України може затягнутися ще на п'ять років. Про це все частіше говорять західні чиновники, пише The Economist.

Зазначається, що "зараз не найщасливіші часи", зокрема у зв'язку з тим, що війна між Ізраїлем і ХАМАС загрожує перекинутися на весь Близький Схід, а на задньому плані зіткнуться США та Іран. І найбільша у Європі з 1945 року війна в Україні не подає ознак закінчення, пише видання.

І якщо ці обидві війни затягнуться, доведеться несолодко, додає The Economist. Повідомляється, що у разі виникнення нової серйозної кризи Захід опиниться у важкому становищі.

Відео дня

"Як і за часів "холодної війни", кожна криза, якою б вона не була, може розглядатися як випробування американської або китайської могутності, що втягує в себе кожну з країн", - йдеться у публікації.

Також вказується, що один з ризиків полягає в тому, що противники можуть скористатися цим хаосом. Зокрема, Росія може провести загрозливі маневри під час кризи навколо Тайваню, щоб відвернути увагу США та прив'язати до себе союзників, не дозволивши їм простягнути руку допомоги в Азії.

Війна в Україні - новий прогноз Буданова

Росія ще довго не піде на переговори з Україною і Заходом, заявив голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

На його думку, війна може тривати ще довго, оскільки росіяни не підписуватимуть жодних договорів з Україною та продовжуватимуть хаотичні обстріли, без інтенсивних бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: