Експерт розкрив важливу деталь про можливості РФ / фото ГУР МО

Росія не може забезпечити свої передові підрозділи необхідною кількістю боєприпасів ні для здійснення ефективного наступу, ні для оборони в Україні.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"У наступі та в обороні російські війська завжди використовують тактику "вогневого валу". Щоб здійснювати ефективний наступ в Україні, окупантам необхідний потенціал 50 тис.– 70 тис. пострілів на добу. Щоб здійснювати ефективну оборону, цей показник становить в середньому 30 тис. – 40 тис. пострілів на добу", – зазначив він.

"У даний час вони не можуть забезпечити свої передові підрозділи необхідною кількістю боєприпасів ні для здійснення ефективного наступу, ні для оборони. Ні, це не означає, що у них немає пострілів для ствольної і реактивної артилерії – це нісенітниця. Вони у них були, є і будуть завжди. Але між цими "були", "є" і "будуть" істотне значення відіграє їх кількісна складова, що критично впливає на подальші можливості російських окупаційних військ", – додав Коваленко.

Раніше експерт зазначав, що дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив у боєздатність російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: