Повітряні сили зафіксували пуски ударних дронів / фото ua.depositphotos.com

Російські загарбники вчергове запустили ударні дрони по Україні. Пуски відбулися з Приморсько-Ахтарська (РФ) і тимчасово окупованого Криму, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Крім того, за даними прес-служби Сил оборони півдня України, в акваторію Чорного моря вийшов потужний ракетоносій.

"Вже традиційно в ніч ворог вивів ракетоносій на бойове чергування – фрегат "Адмірал Макаров" може нести до 8 ракет типу "Калібр". Крім того зафіксовано пуски ударних дронів зі східного узбережжя Азовського моря і Криму", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Населення просять бути уважним та за сигналом повітряної тривоги переходити в укриття.

Оновлено 02:15: Чергова група ударних БпЛА рухається у бік Одеси з акваторії Чорного моря. Тим часом на Херсонщині пролунав відбій повітряної тривоги. 

Оновлено 01:33: У ПС ЗСУ заявили про загрозу застосування ударних БпЛА у Миколаївській та Херсонській області. За кілька хвилин військові уточнили, що групу БпЛА "Shahed" зафіксовано на півночі Херсонщини. Вона рухається у західному напрямку.

Оновлено 01:06: "Група ударних БпЛА наближається до Одеси", – повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

"Білгород-Дністровський та Одеський райони, спускайтеся в укриття, якщо ви ще не там", – закликва голова ОВА.

Оновлено 23:49: На Одещині оголошено повітряну тривогу. У ПС ЗСУ повідомили, що ворожі дрони наближаються до гирла Дунаю. 

"Ізмаїльський район, ні в якому разі не ігноруйте повітряну тривогу! Швиденько йдіть в укриття та безпечні місця! Перебувайте там до відбою. Це дуже важливо", – наголосив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Атаки дронами по Україні

У ніч на 7 вересня ворог вчетверте за останні п’ять діб атакував Україну дронами. Росіяни завдавали удару по цивільній інфраструктурі Подунав’я – портах та аграрних підприємствах Одещини.

В ОВА розповіли про наслідки нічної атаки: пошкоджено елеватор, адмінбудівлі, складські приміщення, вантажні автомобілі, житлові будинки. Поранено двох цивільних людей. За даними Сил оборони півдня, загарбники збільшили кількість ударних дронів, атакуючи порти півдня Одещини.

Вас також можуть зацікавити новини: