Російські окупанти не відновлюють житло / фото t.me/luhanskaVTSA

На окупованих росіянами територіях не ведеться ніякої підготовки до опалювального сезону, люди зустрічають осінь без вікон в оселях.

Людям, які залишилися на окупованих територіях, житло ніхто не відновлює, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"Звісно, що ніхто не перевіряє вцілілі й не відновлює зруйновані теплотраси. Не відремонтовані котельні. Окупаційна влада не готова навіть провести опресування системи опалення, не кажучи вже про повноцінну роботу циклу. Більш того, людям важко буде втримати в своїх оселях температуру, вищу за нуль. Бо в тисячах квартир вікна і стіни залишаються розбитими й досі", - зазначив голова ОВА.

Відео дня

Гайдай додав, що люди зустрічають осінь без вікон в оселях, адже окупанти відмовляються міняти вікна, оскільки вони нібито не відповідають проектам.

"У Рубіжному окупаційна влада відверто каже людям, що за проектом у них вікна в багатоповерхівках – із дерев’яними рамами, тому тільки вони підлягають відновленню. У переважної більшості встановлені сучасні склопакети – їх замінюють тільки за власний кошт. Це реалії "русского мира" за п'ять днів до осені, коли температура повітря почне стрімко падати", - сказав голова Луганської ОВА.

Гайдай також зазначив, що Росія посилила вогневий вплив на фронті, але оперативні успіхи в неї відсутні. Зокрема, атаки росіян відбиті від шістьох населених пунктів, розташованих на межі Луганщини і Донеччини.

"За останню ніч ворог завдав 23 артилерійських обстрілів, зокрема, застосовував реактивні системи залпового вогню. Здійснив три танкових наступи, завдав чотирьох ракетних ударів. Втім, обмежені тактичні досягнення, коли вони в окупантів трапляються, вони не в змозі перетворити в оперативні успіхи – місяцями завмирають на зайнятих позиціях, а подекуди відходять на попередні", - йдеться в повідомленні.

Також у районах ще шістьох міст і сіл працювала російська авіація.

Нагадаємо, раніше Сергій Гайдай повідомив, що російські окупанти вивезли з Луганщини всі 200 тисяч тонн зерна, зібрані на полях "Агротона". За даними аграріїв, які були вимушені виїхати з окупованої території, ситуація в сільському господарстві регіону наближається до катастрофічної.

Вас також можуть зацікавити новини: