До елітних підрозділів у РФ намагаються брати тих, хто був у "гарячих" точках, поділився експерт / фото REUTERS

Військовий експерт Олександр Мусієнко розповів про формування елітних підрозділів Російської Федерації.

Елітні підрозділи Росії намагаються формувати з тих, хто має бойовий досвід, про це експерт розповів у ефірі інформаційного телемарафону. "Дуже часто у нас кажуть, що Росія відправляє на війну непотріб, і в них гинуть там найгірші. Певною мірою це так, але вони втратили теж багато дуже хороших фахівців. Вони втратили багато офіцерів, підготовлені свої сили, які роками навчалися. Зараз вони їх доукомплектовують за рахунок, в першу чергу, мобілізованих", - сказав Мусієнко.

За його словами, у ці елітні підрозділи намагаються відбирати людей переважно з досвідом військової служби, бажано тих, хто брав участь у чеченських військових кампаніях чи був в інших "гарячих" точках.

Відео дня

"Тобто намагаються відібрати найкращих із тих, кого мобілізують. Ось тому мова йде про ці елітні підрозділи, які вони планують застосовувати. Але згадуючи 2022 рік, починаючи з 24-го лютого, навіть на Київщині вже тут досить багато на підступах до Києва загинуло елітних підрозділів. Так, вони на них покладаються та розраховують, але це не означає, що це ті підрозділи та сили, які обов’язково здобудуть якісь перемоги", - додав експерт.

Війна Росії проти України - що треба знати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в Україні у лютому очікують на можливий наступ росіян.

6 лютого у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що РФ необхідно два місяці на підготовку нових військових формувань.

Варто зазначити що Росія в Україні вже зазнала величезних втрат. Зараз втрати РФ в Україні вже становлять приблизно 133190 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: