РФ буде не здатна воювати, заявив Грабський / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Перелом у розв'язаній РФ війні проти України вже назріває. Відбудеться він через економічну ситуацію у Росії, яка з кожним днем погіршується.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Сергій Грабський. Коли саме це станеться, він не став прогнозувати.

"Ми вже бачимо, що російська економіка просто не витримує навантаження і тиск санкцій. Ми бачимо, що мобілізація у російську армію просто вимиває робочі руки, – зазначив він. – Внутрішньополітичні та економічні процеси у самій Росії призведуть до того, що вона просто не здатна буде вести бойові дії. Повірте мені, це станеться. Я не можу сказати, що після Нового року, але ми побачимо цю ситуацію".

Також Грабський розповів, чому РФ використовує на війні проти України танки 60-х років і гармати часів Сталіна.

"Росія не створила жодного виду зброї самостійно, тобто у замкнутому циклі. Все, що вона має, це у кращому випадку для них глибока модернізація радянських зразків озброєння. А так вони використовують в основному радянські запаси зброї, які створювалися ще з часів Другої світової війни і перебувають на базах зберігання... З самого початку було очевидно, що Росія до такої війни, яку вона отримала на території України, не готувалася. Відсутня потужна база військово-промислового комплексу, який свого часу був примітивно розграбований... В основному росіяни використовують саме радянську техніку, якої дуже багато. Потрібно розуміти, що цю техніку накопичували протягом більше 50 років", – додав експерт.

Дефіцит зброї у Росії: що повідомлялося

Нагадаємо, раніше військовий експерт Коваленко розповідав, що у РФ на зберіганні є близько 15 тисяч танків Т-72, Т-80, Т-90, Т-64 і тТ-62, однак, більшість з них не підлягають відновленню.

Також він повідомляв, що зараз Росія взагалі не може виробляти ракети Х-47М "Кинджал", оскільки в їх складі є понад 130 іноземних комплектуючих, в основному – електроніка.

Що стосується крилатих ракет "Калібр", Х-101, Х-59, то їх РФ може виробляти, хоча і в їхньому складі є значна кількість іноземних комплектуючих, особливо мікросхем, але їх завозять контрабандою, зазначив експерт.

Як повідомлялося, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, у Росії залишилося ракет ще для 3-4 масованих обстрілів України.