Під Бахмутом героїчно загинув український захисник: ексклюзивні кадри бою

Олексій Новицький збив російський бомбардувальник СУ-25, але сам не врятувався.

Оператор протиповітряного зенітно-ракетного комплексу героїчно загинув під Бахмутом. Захисник збив російський бомбардувальник СУ-25.

Зазначається, що пост повітряного спостереження помітив російський літак. Оператор ПЗРК "Стінгер" Олексій Новицький успішно збив бомбардувальник, після чого спустився до побратимами в укриття.

Військовим повідомили, що насуваються винищувачі окупантів, тому було необхідно вийти на позиції, і саме в цей момент росіяни вдарили артилерією. Один з російських снарядів потрапив в пункт спостереження, в результаті чого Новицький загинув на місці, а його побратим отримав поранення.

"Я навіть не зрозумів, як він прилетів до нас. Відкинуло мене, цього я побачив вже, коли схопився за "Стінгер" бігти вниз. Дружили ми з ним з того моменту, як тільки нас призвали. Він був хорошою людиною, завжди відгукувався, коли його щось просили", - розповів про трагедію один з військових в коментарі ТСН.

Загиблий боєць був родом їх Хмельницької області. Йому було 50 років. На фронт він прийшов як доброволець, а до цього працював на будівництві. У нього залишилася мати і троє дітей.

Бої за фортецю Бахмут - що відомо

Жорстокі бої за Бахмут тривають вже не перший місяць, але українська армія не дає спуску окупантам та тримає позиції. 9 січня президент Володимир Зеленський заявив, що битва за Донбас триватиме. За його словами, росіяни сконцентрували зусилля на Соледарі, але результатом битви стане звільнення Донбасу.

У свою чергу глава Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що росіяни кидають величезні сили на штурм Соледара, але місто тримається.

За минулу добу, 9 січня, українські захисники відбили ворожі атаки в районі Бахмута, Соледара і ще 10 населених пунктів на Донбасі. Противник завдав 8 ракетних і 31 авіаційний удар.

Вас також можуть зацікавити новини: