Путін більше не керує процесом війни в Україні, впевнений Жданов / фото REUTERS

Процесом війни проти України в Росії керує вже не кремлівський диктатор Володимир Путін, а чекістська мафія. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання, чи зупиниться війна, якщо Путін "зникне".

"Сьогодні чекістська мафія управляє процесом, вже не Путін. Путін, може бути, якісь розпорядження дає, але навряд чи вони доводяться до повного виконання. Наприклад, я більше, ніж упевнений, що Путін віддав наказ розправитися і з Пригожиним, і з "Вагнером" (після заколоту - УНІАН)", - зазначив Жданов.

На його думку, швидше за все, чекістська мафія зараз максимально нагнітає обстановку для того, щоб примусити Захід до переговорів про завершення або розрулювання збройного конфлікту.

Відео дня

"Захід це прекрасно розуміє", - сказав експерт.

При цьому він акцентував увагу на тому, що поставки озброєння Україні не припинялися і йдуть "за графіком".

Путін може отримати новий ордер на арешт від Гааги - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, Міжнародний кримінальний суд може видати нові ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна за злочини ПВК "Вагнер".

За словами голови МКС Петра Гофманського, нові ордери на арешт залежать в першу чергу від дій прокурора Міжнародного кримінального суду.

Зазначалося, що Путін визнав, що група бойовиків повністю фінансувалася з російського бюджету. Й саме ця заява відкриває нові можливості для прокурорів розслідувати масові військові злочини бойовиків "Вагнера" і проводити прямий зв'язок між цими злочинами і керівництвом Росії, включаючи Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: