ЗСУ продовжують звільняти Україну від росіян / фото УНІАН, Анатолій Степанов

Контрнаступ ЗСУ не зупиниться. Він може пригальмувати, але зима також сприяє атакуючим, з багатьох причин, включаючи психологічні, а також вплив погоди.

Як розповів колишній морський піхотинець США Енді Мілберн в інтерв'ю 24 каналу, українські військові звикли до зимових операцій, сніг і стан землі загалом не стане такою перешкодою, якою він міг би стати весною – коли починаються дощі, і сніг тане.

"Коли всюди болото – це уповільнить танки та БТР, але погода буде впливати на обидві сторони. Контрнаступ не уповільниться. Що може вплинути, то це нестача сил для прориву російських позицій. Я не кажу це з точки зору якихось інсайдів, але кажу з точки зору планування прориву українськими військовими", - зазначив він.

Відео дня

За словами американського військового, ЗСУ потрібно мати підготовлені операційні резерви, щоб використати їх для прориву. І їх потрібно більше ніж, наприклад, було під Харковом.

Війна в Україні: прогноз

Наголошується, що Російська армія погано оснащена та погано підготовлена для війни в зимових умовах, тому, на думку західних аналітиків, росіяни проситимуть перемир'я.

Аналітики британського Королівського інституту об’єднаних служб, зауважили, що Кремлю було б дуже вигідно, щоб український наступ уповільнився, чи зупинився до весни, бо йому потрібен час для підготовки новобранців.

При цьому аналітики вважають, що Кремль не відмовлятиметься від своїх планів щодо знищення України. Тож, на думку експертів, не в інтересах України відмовлятися від наступу цієї зими. 

Вас також можуть зацікавити новини: