Росія посилить атаки, вважає розвідка / колаж УНІАН, скріншоти

Західна розвідка вважає, що Росія прагне використати те, що вона вважає "вікном можливостей", для подальшого посилення повітряних і наземних атак на Україну перед основними поставками військової допомоги від США. Про це CNN повідомили троє урядовців, знайомих з останніми оцінками.

Урядовці заявили, що між ухваленням відповідного законопроєкту та прибуттям більшої частини допомоги, що матиме суттєве значення на лінії фронту, мине деякий час, і саме цією затримкою, на їхню думку, Росія спробує скористатися.

За словами чиновників, місяці бездіяльності США призвели до втрат для українських сил на полі бою. І зараз є побоювання, що російські війська спробують домогтися подальшого прогресу і закріпити раніше досягнуті успіхи, перш ніж це "вікно можливостей" закриється.

Відео дня

"Західні та українські офіційні особи вважають, що короткострокова загроза посилення атак пов'язана з планами Росії щодо більш масштабного наступу на початку цього літа. Вони занепокоєні подальшою частковою мобілізацією в Росії для відправки більшої кількості "робочої сили" на передову, поки Україна бореться з власною нестачею", - йдеться в публікації.

Що ж стосується перспектив України на найближчі тижні, навіть з урахуванням прибуття нової допомоги, один американський військовий чиновник заявив CNN: "У кращому разі вона утримуватиме лінію оборони".

Допомога Україні від США - заява голови Пентагону

Нагадаємо, днями міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування від США поки що "надто рано": потрібен час, щоб Київ зміг отримати деякі з виділених можливостей.

"Ми ставимо в пріоритет такі критично важливі речі, як засоби ППО та артилерійські боєприпаси", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: