Росіяни на мотоциклах практично не захищені від атак ЗСУ / Колаж УНІАН, фото скріншот

Росія втратила тисячі бойових машин за перші два роки війни з Україною, і виробництво нової техніки, а також відновлення старих машин з тривалого зберігання не дає змоги компенсувати втрати. Тому на третій рік широкомасштабної війни дедалі більше російських солдатів вирушають у бій на вантажівках, відкритих гольф-карах і - віднедавна - на мотоциклах, пише Forbes.

Як пише видання, швидкий, маневрений і недорогий мотоцикл - ефективний спосіб пересування по полю бою для кур'єра або розвідника.

"Проблема російських військ у 2024 році полягає в тому, що, відчуваючи брак спеціальних броньованих машин, а також більших цивільних транспортних засобів, вони їдуть на своїх незахищених мотоциклах прямо на українські позиції - точно так само, як кілька місяців тому вони почали робити це зі своїми всюдиходами Desertcross 1000, і в результаті "отримують по зубах", - пише видання.

Відео дня

Так, 15 квітня 92-га штурмова бригада української армії відбила атаку російських мотоциклетних військ під Бахмутом на сході України. Три тижні потому, приблизно 7 травня, українська 79-та десантно-штурмова бригада знищила вісім мотоциклів під час штурму Новомихайлівки, також на сході країни.

Однак, незважаючи на втрати, принаймні один російський підрозділ все ще використовує мотоцикли як штурмову техніку. Батальйон "Зоря" 123-ї мотострілецької бригади російської армії стверджує, що мотоцикли швидші і їх важче виявити, ніж важчу і повільнішу бронетехніку.

При цьому росіяни вдосконалюють свої військові мотоцикли так само, як вони вдосконалювали свої "танки-черепахи". Так, пише Forbes, щоб зменшити загрозу з боку українських швидкісних безпілотників, які вже не раз були помічені в гонитві за російськими мотоциклістами, деякі російські підрозділи обтягнули свої мотоцикли металевою сіткою.

Однак ЗСУ це не зупиняє, що підтверджують опубліковані у мережі відео знищення російських мотоциклістів.

Російська техніка - останні новини

Раніше повідомлялося, що російські окупаційні війська почали використовувати на передовій китайські всюдиходи Desertcross 1000-3.

Крім того, військові повідомляли, що окупанти активно завозять на передню лінію особовий склад на двоколісних мотоциклах. При цьому українська 79-та десантно-штурмова бригада опублікувала відео, на якому зафільмовано розбиті мотоцикли та мертвих російських мотоциклістів.

Вас також можуть зацікавити новини: