Росіяни почали використовувати на фронті "гольф-кари" / фото Defense Express

Російські окупаційні війська почали використовувати на передовій китайські  всюдиходи Desertcross 1000-3. Їх ворожа армія почала отримувати ще восени 2023 року. 

Як пише Defense Express, окупанти використали ці машини під час спроби прорвати оборону 60-ої окремої механізованої бригади на Лиманському напрямку. Самі ж українські військові назвали цю техніку "гольф-карами". Проте варто зазначити, що в тій атаці "засвітилися" не лише китайські всюдиходи Desertcross 1000-3, а й танки, зокрема Т-90М "Прорив", та БМП.

Експерти видання наголошують, що сам епізод із застосуванням всюдиходів Desertcross 1000-3 доволі показовий. В атаку росіяни направили одразу чотири таких транспортних засоби, і зробив ворог це вже після того, як ЗСУ знищили важку бронетехніку противника.

"Вперше ці китайські всюдиходи у районі передової були помічені у листопаді у ролі медичних евакуаційних машин, але, можливо, через складність управління все завершилось тим, що водій наїхав на своїх. А загалом Міноборони РФ замовило 2000 одиниць Desertcross 1000-3, що викликало обурення навіть у рядах рашистів. Справа в тому, що це відкрита, без стекол, невелика машина, з вантажопідйомністью 550 кг, яку закуповують за 23,88 тисячі доларів за одну машину. При цьому її прохідність обмежена кліренсом у 318 мм, а у якості трансмісії використано варіатор", – розповіли у Defense Express.

Зазначається, що пояснень, чому ворог вирішив "пересісти" на ці всюдиходи, окрім браку техніки, знайти важко. 

Російська зброя: останні новини

Росія поставила на озброєння своєї армії новий танк Т-14 "Армата". Примітно, що в зону бойових дій в Україні його не відправлятимуть. Пропагандисти пояснюють це "високою вартістю" танка. 

Тим часом капітан 1 рангу запасу ВМС Андрій Риженнко звернув увагу на те, що окупанти вже давно не використовують під час атак по Україні ракети "Калібр" у великій кількості. Він не виключив, що в Росії проблеми з їх збиранням, оскільки в них було багато елементів, що постачалися з країн Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: