Росіяни намагалися повернути свої позиції на двох напрямках: в Генштабі розкрили деталі

Від початку доби на лінії фронту відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Від початку доби на лінії фронту відбулось 33 бойових зіткнення. Сили оборони України стримують ворога та продовжують наступ. 

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. При цьому на низці напрямків ворог активував авіаційні удари, зокрема:

  • на Сіверському та Слобожанському - в районі Козачої Лопані Харківської області; 
  • на Куп’янському напрямку - в районах Петропавлівки та Кислівки;
  • на Лиманському - в районах Білогорівки Луганської області та Серебрянки і Спірного – Донецької області; 
  • на Авдіївському напрямку - в районі Авдіївки. 

"На Бахмутському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Курдюмівки, південніше Андріївки та західніше Кліщіївки Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Дружби та Нью-Йорка", - інформує Генштаб.

Зазначається, що на Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. 

"На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. Здійснив  безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Старомайорського та північніше Урожайного", - йдеться у повідомленні.

На Запорізькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки та П’ятихаток Запорізької області. На Херсонському напрямку противник також завдав авіаційного удару - в районі Одрадокам’янки.

"Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", - повідомляє Генштаб.

Ситуація на фронті - останні новини

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр раніше інформувала, що на Бахмутському напрямку ворог намагається захопити втрачену Кліщіївку, але безуспішно. Вона зазначила, що марні і російські спроби відтягнути звідси українські сили, наростивши угруповання на адміністративному кордоні Харківської і Луганської областей. 

Також ворог активно наступає на Мар’їнському напрямку, але Сили оборони успішно стримують ворога. 

Речник Генерального штабу Павло Ковальчук також повідомив, що Сили оборони України успішно вибили російських загарбників з позицій в районі на південь від Авдіївки. За його словами, на Бахмутському напрямку українські військові продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут.

Вас також можуть зацікавити новини: