Росіяни вдарили по Харківщині, загинула дитина / фото ua.depositphotos.com

Ввечері у середу, 27 березня 2024 року, російські окупанти атакували Харківщину. Внаслідок удару по селищу Борова Ізюмського району загинув 12-річний хлопчик. 

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури. Зазначається, що росіяни вдарили по селищу близько 21:20.

"У населеному пункті пошкоджено житлові будинки та дитячий садок. Точний вид озброєння встановлюється", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Керівник місцевої СВА Олександр Тертишний розповів у коментарі "Суспільне Харків", що 12-річний хлопчик помер у лікарні внаслідок уламкового поранення. 

"Хлопець з батьками саме підходив до свого будинку, коли прилетіло. Хлопчика поранило, його забрали до лікарні у тяжкому стані, але, на жаль, (поранило) смертельно. Це вулиця, на якій тільки житлова забудова, і ось по ній стріляли", – розповів він. 

Атаки РФ по Україні: останні новини

У середу, 27 березня, російські окупаційні війська вчергове атакували Харків. Загарбники вдарили по Шевченківському району міста, повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Внаслідок ворожої атаки загинув чоловік. Також відомо про 19 постраждалих. Серед них – діти віком від 3 місяців до 9 років. 

Крім того, під ворожим вогнем опинився Миколаїв. Росіяни вгатили по місту балістикою. Є поранені, усі вони – цивільні. 

Вас також можуть зацікавити новини: