У окупантів виникли проблеми з флотом / скріншот з відео

Британська розвідка проаналізувала зміну головнокомандувача військово-морського флоту Російської Федерації.

У Міністерстві оборони Великобританії написали у мережі X (Twitter), що  досить імовірно, що після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі, 10 березня головнокомандувача військово-морським флотом РФ адмірала Миколу Євменова було усунуто з посади, на яку призначили командувача Північним флотом адмірала Олександра Моїсеєва.

Розвідка зазначає, що звільнення адмірала Євменова відбулося після усунення другого командувача Чорноморським флотом з лютого 2022 року і слідує за втратою 5 березня корвета "Сергій Котов" (дев'ятого важливого судна, втраченого після дій українців після повномаштабного вторгнення РФ).

Відео дня

"Хоча адмірал Моїсеєв, кар'єрний підводник, до свого призначення командувачем Північного флоту, обіймав посаду командувача Чорноморського флоту у 2018-2019 роках. Імовірно, що перша задача адмірала Моїсеєва на посаді головнокомандувача військово-морського флоту РФ буде полягати у стабілізації безпекової ситуації у Чорному морі та впровадженні змін, спрямованих на покращення бойової спроможності Чорноморського флоту у регіоні", - сказано у повідомленні розвідки.

Заміна головнокомандувача флотом РФ

Раніше російське видання "Фонтанка" з посиланням на власні джерела повідомило, що головнокомандувача військово-морським флотом РФ Євменова відправили у відставку. Його посаду зайняв герой Росії Моїсеєв. Наразі він тимчасово виконує обов'язки головнокомандувача ВМФ, але невдовзі повноцінно займе цю посаду.

Вас також можуть зацікавити новини: