Окупанти зберігають чималу кількість військ на Лимано-Купʼянському напрямку / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти продовжують зберігати значні сили на Лимано-Куп'янському напрямку. Там присутні біля 100 тисяч ворожих військових.

Про це розповів в ефірі "Суспільне. Студія" помічник начальника прикордонного загону "Сталевий кордон" Іван Шевцов. Він додав, що ворог постійно зазнає втрат в особовому складі та техніці. Через це ротації росіяни вимушені проводити щонайменше раз на тиждень.

Відео дня

"Як і раніше, ворог більш активно поводиться на Лиманському напрямку. Протягом минулої він там здійснив 5 спробував атакувати позиції Сил оборони, усі безуспішні. На Куп’янському напрямку ворог менш активний: позавчора була одна атака, минулої доби штурмових дій взагалі не було", – пояснив він.

Зараз окупанти накопичують особовий склад, техніку та підвозять додаткові сили для реалізації своїх планів. Ворог досі не відмовився від мети захопити Куп’янськ і Куп’янськ-Вузловий на Харківщині.

За словами Шевцова, найбільшу активність противник проявляє в районах Білогорівки Луганської області та Тернів Донецької області. 

"Якщо говорити про Куп’янщину, то там ворог намагається просуватися поблизу Синьківки й Іванівки, але безуспішно. Якщо говорити про державний кордон, то останнім часом спроб заходу ДРГ ми не фіксували, але ворог активно використовує свої безпілотники як для розвідки, так і для ударів FPV-дронами. Також постійно здійснює обстріли, їх не меншає, від 700 до 800 обстрілів щодоби – як по прикордонних населених пунктах Харківщині, так і безпосередньо на лінії зіткнення", – резюмував він.

Війна в Україні: ситуація на фронті

Протягом доби, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, на передовій відбулося 48 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів, тоді як на Лиманському нашими воїнами було відбито 4 атаки противника. 

Водночас на Авдіївському напрямку відбито 1 атаку, на Бахмутському – 11. На Новопавлівському напрямку противник 13 разів намагався прорвати оборону наших військ, а на Оріхівському ворог, за підтримки авіації, 8 разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного, північно-західніше Вербового та північніше Приютного Запорізької області.

Вас також можуть зацікавити новини: