Вимоги Євгена Пригожина щодо "лінії Вагнера" не відповідають обіцянкам Кремля, зазначили американські аналітики / фото flickr.com/bwjones

Російський бізнесмен, власник приватної військової компанії "Вагнера" (ПВК "Ліга") Євген Пригожин (ЗМІ його не називають "кухарем" президента РФ Володимира Путіна) продовжує сіяти розкол в уряді РФ, публікуючи інформацію про спорудження укріплень на сході України, які назвали "лінією Вагнера".

У Telegram-каналі Пригожина та ПВК йдеться, що російська влада призупинила розширення "лінії Вагнера" до Бєлгородської області, йдетьс у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Бізнесмен стверджував, що бюрократія прямо виступає проти інтересів населення, і назвав бюрократів ворогами.

Відео дня

Американські аналітики зазначили, що російські імперіалісти не раз звинувачували Кремль у нездатності захистити кордон України з Бєлгородською областю, і твердження Пригожина про "лінію Вагнера" можуть бути спробою посилити їхні вимоги.

Що таке "лінія Вагнера"

За відомостями експертів, Пригожин хоче, щоб ця лінія оборони захищала кордон Бєлгородської області з Луганською, Харківською та Сумською областями України, але не охоплювала північну частину Луганської області. Аналітики зазначили, що це суперечить обіцянки російської влади - вони стверджували, що зможуть "захистити" всю Луганську область.

Є й інша версія - "лінія Вагнера" буде прикривати тільки ту частину Луганської області, яку супротивник тримав під контролем до повномасштабного вторгнення в Україну.

Що відомо про спорудження "лінії Вагнера"

22 жовтня військовий оглядач Денис Попович повідомив, що на напрямках міст Сватове та Кремінна Луганської області російські загарбники будують "лінію Вагнера" і намагаються контратакувати. Експерт додав, що протяжність цієї лінії становить приблизно два кілометри.

Нагадаємо, Росія рано вранці 24 лютого під виглядом "спецоперації" для захисту Донбасу, "денацифікації" і "демілітаризації" України здійснила повномасштабне вторгнення в нашу країну.

Українські воїни дають супротивнику гідну відсіч. У Бєлгородській області вже не раз лунали вибухи. Зокрема, була "бавовна" на об'єктах інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: