Росіян продовжують відправляти на забій: у ЗСУ розповіли про втрати ворога під Бахмутом

Знищено 77 окупантів та чимало ворожої техніки.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку тривають важкі бої. Українські військові контролюють усі входи та виходи з Бахмута.

В ефірі телеканалу FREEДОМ він зауважив, що Сили оборони зайняли стратегічні висоти під Бахмутом, через що окупанти опинилися у пастці. Ща його словами, ворог робитиме все, щоб протриматися, але всі загарбники будуть знищені нашими військовими.

Череватий наголосив, що бездарне управління військового командування країни-агресорки продовжує відправляти громадян Росії на забій у Бахмут.

"З огляду на їхню зацикленість на цьому місті-символі та небажанні військово-політичного керівництва діяти згідно з військовою логікою, а не виключно з логіки військово-політично-пропагандистської, я думаю, що вони будуть робити все, щоб триматися до останнього. Тому вони перекидатимуть резерви туди — десант, мотострілецькі підрозділи, щоб максимально зробити все, щоб утримати місто… У будь-якому випадку вони будуть знищені", – додав він.

Щодо ситуації на Бахмутському напрямку, за словами Череватого, противник завдав ударів з артилерії 397 разів. Протягом дня там відбулися чотири бойових зіткнення. 

"Знищили 77 окупантів, 162 отримали поранення. Знищені ворожі БМП, три артилерійські гармати, самохідна артилерійська установка "Гіацинт-С", три реактивні системи залпового вогню "Град", чотири дрона типу "Зала" та дрон-камікадзе", – підсумував речник Східного угруповання військ. 

Втрати ворога на Бахмутському напрямку

Під Бахмутом воїни третьої окремої штурмової бригади розгромили підрозділи 83 десантно-штурмової бригади окупантів. Було було повністю знищено взвод ворога, у полон потрапили ще 10 російських окупантів. Крім того, на металобрухт перетворили чимало одиниць ворожої техніки.

Крім того, за інформацією партизанського руху "Атеш", у Бахмуті розбили загони Кадирова. Йдеться про десятки вбитих та поранених.

Вас також можуть зацікавити новини: