В Україні триває розв'язана Росією війна / фото 23 окрема механізована бригада

Російсько-українська війна триває, й Сили оборони продовжують утримувати плацдарм на лівому березі Херсонської області в районі Кринок, заявила в ефірі телемарафону керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Фактично, останнє коливання лінії зіткнення на лівому березі датується березнем. Далі змін позицій фактично не відбувалося. Зіткнення відбуваються в такій місцевості, де неможливо зафіксуватися однозначно. Ми маємо конкретні позиції, працюємо над розширенням плацдарму", – каже Гуменюк.

Речниця ОК "Південь" також додала, що РФ регулярно штурмує українські позиції на цьому напрямку, зокрема й для того, щоб не дати можливості Силам оборони розширювати плацдарм.

Відео дня

"Результатів від цих штурмів ворог не має. Має втрати і зараз зосереджений над формуванням нових штурмових підрозділів. Тому, відбуваються такий день бабака щоденно – вихід на штурми, втрати і формування нових підрозділів", – сказала вона. 

Речниця також розповіла, яка сиутація на інших напрямках, які входять у підпорядкування ОК "Південь". Вона зазначила, що на Запорізькому напрямку ворог штурмує позиції Сил оборони з-за допомоги авіації. А в районі плацдарму частіше працює артилерія та дрони ворога. 

"Ситуація на суходолі вздовж лінії зіткнення залишається складною, але це визначається тим, що ворог продовжує штурмувати наші позиції, намагається вибивати наші підрозділи з лівобережного плацдарму, тисне на напрямку Роботине, продовжує свої натиски на Старомайорському напрямку. Але при цьому не використовує бронетехніку", – говорить Гуменюк.

Російсько-українська війна триває: важливі новини

За інформацією Le Figaro, Київ звернувся до партнерів, пообіцявши організувати новий контрнаступ у 2025 році, якщо цьогоріч Захід допоможе Україні втриматися. 

Як заявив президент України Володимир Зеленський, у Києва вже є плани українського контрнаступу у 2024 році: "І цей контрнаступ має дати нам певні результати".

Зазначалося, що чстина бачення Зеленського успішного контрнаступу у 2024 році передбачає ураження важливих об'єктів інфраструктури, таких як аеропорти та мости, а саме Кримський міст.

Вас також можуть зацікавити новини: