На Сході ворог використовує близько 30 тис снарядів на добу / фото ГУР МО

На Сході ворог використовує близько 30 тисяч снарядів на добу. Бійці Збройних сил України намагаються втримувати паритет.

"В середньому в нашій операційній зоні окупанти використовують близко 30 тисяч снарядів на добу. Проте, ми відповідаємо їм тим, що за допомогою більш точної зброї  намагаємося набагато точніше приміняти нашу артилерію і саме цим досягаємо паритету з ворогом", - розповів речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі інформаційного телемарафону.

За словами Череватого, у ворога ще є достатньо артилерійських запасів. Проте, окупанти не можуть, як раніше, по всій лініі фронту, у постійному режимі, використовувати артилерію. Але на тих ділянках, де вони зосереджують усі свої зусилля, можуть досить потужно наносити удари. 

Відео дня

Врати Росії в Україні станом на 1 червня - що відомо

За даними Генералного штабу України, Сили оборони за минулу добу, 31 травня, знищили 460 російських загарбників та кілька десятків одиниць ворожої техніки.

Таким чином, загальні втрати армії Російської Федерації з 24 лютого 2022 року по 01 червня 2023 року серед особового складу досягли  208 370 окупантів, серед яких як кадрові військові, так мобілізовані та найманці різноманітних ЧВК.

Вас також можуть зацікавити новини: