В Україні триває війна / фото 148-ма окрема артилерійська бригада

Успіхи росіян на одному з напрямків найбільші, але не корисні, а от від битви за Часів Яр залежить щонайменше доля 4-х великих міст, тому його доля стратегічно важлива. Так вважає ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар", директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий. Свою думку він висловив в ефірі Radio NV

"Наступ росіян продовжується по всій лінії фронту. В них є певні успіхи не тільки на Донеччині. Я нагадаю, що пару днів тому ми втратили ще одне село, на Куп’янському напрямку на Харківщині... Основні успіхи у росіян у межах Донецької області. Конкретно на тому напрямку, який називають Авдіївським, хоч це не коректно... давно вже слід називати Покровсько-Курахівським. От на цьому напрямку на сьогоднішній день у росіян найбільші успіхи. І там вони докладають майже найбільших зусиль. Й найбільші зусилля вони звичайно ж докладають для наступу на Часів Яр", - сказав Дикий.

Він вчергове наголосив, що саме цей населений пункт є стратегічно важливим для всієї Донецької області: "Тому за нього йдуть зараз найбільш запеклі бої".

Відео дня

Він додав, що росіяни в порівнянні з 2022 роком покращили стан свого війська, зріс рівень підготовки військових.

Як повідомляв УНІАН, майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. 

Він зауважив, що у 2022 році ми побачили несучасну російську армію, "чмонь" та недостатню кількість офіцерів з бойовим досвідом. Але сьогодні перед нами вже зовсім інша армія, бо ворог вчиться та розвивається. 

За словами Жоріна, Україна втратила багато часу, тягнула з мобілізацією, а ворог готувався до нового наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: