Світан розповів, як можна втримати Часів Яр Донецької області / колаж УНІАН, фото DeepState, скріншот

Російські окупаційні війська вже кілька тижнів намагаютсья проникнути до Часового Яру Донецької області. Зокрема, загарбникик "тиснули" на мікрорайон "Канал".

Як розповів в ефірі "24 каналу" військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, українські військові зараз використовують канал "Сіверський Донець – Донбас" як протитанковий рів. Поруч із ним розташоване шосе.

За словами Світана, ці два лінійних орієнтири українські військові використовують як рубежі оборони. Росіяни намагалися пройти їх у деяких точках. 

Відео дня

Він зауважив, що втрата Часового Яру була б дуже болісною для України. У цьому разі у росіян будуть відкриті мінімум два напрямки – на Словʼянськ та Костянтинівку.

"Нам доведеться відходити на лінію оборони в район Слов'янська, Краматорська, Дружківки. Але у нас є можливість втримати Часів Яр: потрібна достатня кількість боєприпасів та додатковий особовий склад, якого катастрофічно бракує", – наголосив Світан.

Війна в Україні: останні новини

Російські війська увійшли в село Уманське на захід від Авдіївки і встановили там прапор СРСР. Як повідомив аналітик видання Bild Юліан Рьопке, південна і західна частини села, судячи з усього, поки залишаються під контролем української армії. 

Українські військові можуть зупинити просування російських окупантів на сході та перехопити ініціативу. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський. За його словами, для цього потрібне збільшення постачання зброї західними партнерами.

Вас також можуть зацікавити новини: