Максим Жорін оцінив поточну ситуацію на фронті / скріншот

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram.

"У 2022 році ми побачили несучасну російську армію, "чмонь" та недостатню кількість офіцерів з бойовим досвідом. Але сьогодні перед нами вже зовсім інша армія, бо ворог вчиться та розвивається. Ми втратили багато часу, тягнули з мобілізацією, а ворог готувався  до нового етапу просування військ. Ми не знаємо точних сценаріїв – Харків, Південь, Донбас, чи все разом, ще й з певними наступальними діями на кордоні. Та до наступу вони готуються", – зазначив Жорін.

Військовий зауважив, що пише це не для того, щоб викликати панічні настрої, бо впевнений, що з усім цим українці можуть справитись.

Відео дня

"Принаймні військові готуються, роблять та робитимуть все, що в межах наших можливостей. Але хочеться, аби вся країна була залучена і теж готувалась", – наголосив Жорін.

Війна в Україні: це варто знати

Раніше Максим Жорін наголосив, що українське військо потребує людей. Він зазначив, що дуже важливо працювати над репутацією армії, здоровою пропагандою, соціальними програмами, мотивувати людей захищати Україну від ворога.

За його словами, "коли складна ситуація, коли на карту поставлено майбутнє всієї держави та нації", мотивація має бути як позитивною, так і негативною.

Експерти ж кажуть, що травень і червень для українців будуть дуже важкими і дуже критичними, і тому для нас просто життєво необхідно встояти і стабілізувати нашу лінію оборони. Якщо темпи надходження західного озброєння будуть високими, якщо союзники будуть виконувати усі взяті на себе зобов’язання, то Сили оборони України зможуть, якщо витримають ці два місяці, десь в середині літа стабілізувати лінію фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: