Тарас Чмут зазначає, що на фронті люди є найбільшим пріоритетом / фото 23 окрема механізована бригада

Ветеран АТО, очільник фонду "Повернись живим" Тарас Чмут розповів про найнагальніші потреби Збройних сил України на фронті. Як заявив він в інтерв’ю "Українській правді", пріоритет номер один на фронті – це люди.

"Немає людей – немає всього решти. Якби була достатня кількість людей, війна була б зовсім іншою зараз".

Говорячи про матеріальні потреби ЗСУ, Чмут зазначив, що найперше – це боєприпаси всієї номенклатури.

Відео дня

"В пріоритеті артилерійські снаряди, мінометні міни, далекобійні засоби ураження тактичного й оперативно-тактичного рівня, хотілося б і стратегічного рівня. Далі: бронетехніка, БТР, БМП. В цьому списку не буде танків, на мою думку, зараз це не пріоритетне. Потрібен також медично-евакуаційний транспорт, засоби радіотехнічної боротьби. Тут не буде безпілотників-розвідників, оскільки ми доволі непогано і гарно насичуємо їх з боку держави, волонтерів, партнерів", - зазначив він.

Крім того, каже Чмут, ще потрібні колективне піхотне озброєння, транспорт, логістика, інженерна техніка, і загалом – "безмежні потреби всього".

Говорячи про майбутній контрнаступ росіян, він зазначив. що РФ готує додатково 300 тисяч мобілізованих, але у який регіон буде направлений цей ресурс – наразі невідомо, на його думку, росіяни зараз ще самі формують майбутні плани.

Крім того, коментуючи обстріли енергетичної інфраструктури України, Чмут зазначив, що якби такі атаки відбувалися взимку, і люди б замерзали - це вимагало би від Заходу дієвої і швидкої реакції

"А що ми бачимо зараз? Нічого взагалі. Попереду літо. Літом споживання електрики росте, тому що потрібно охолоджувати все. Далі осінь. Як ми зайдемо в цю зиму? Буде точно важче, ніж попереднього року", - зауважив він.

Мобілізація в Україні

Раніше президент Володимир Зеленський, говорячи про заплановану кількість людей для мобілізації в Україні, зазначив, що "півмільйона нам не потрібно". Що стосується того, скільки осіб буде мобілізовано, Зеленський заявив, що "поки не готовий це сказати".

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк заявив, що відсидітися нікому не вдасться і закликав підтримувати захисників і словом, і ділом та приєднуватись до лав ЗСУ. За його словами, чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим скоріше українські міста повернуться до нормального безпечного життя.

Вас також можуть зацікавити новини: