Війна в Україні: війська РФ наступають на двох напрямках - Генштаб

Росіяни не полишають спроб покращити тактичне становище на Куп'янському та Лиманському напрямках.

Протягом доби російські окупанти завдали п'ять ракетних і п'ять авіаційних ударів по Україні.

"Протягом доби російські окупанти завдали п'ять ракетних і п'ять авіаційних ударів, а також здійснили близько 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, включаючи нічний обстріл цивільної інфраструктури міста Марганець Дніпропетровської області. Вдень ворог обстріляв Часів Яр Донецької області, де є жертви серед мирного населення", - йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00.

Зазначається, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує мінометні та артилерійські обстріли цивільної інфраструктури вздовж правого берега річки Дніпро.

Так, удари були нанесені по понад 25 населених пунктах.

"Залишається загроза авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України", - йдеться у зведенні.

Крім того, повідомляється, що росіяни продовжують концентрувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському і Авдіївському і не залишають спроб поліпшити тактичне положення на Куп'янському і Лиманському напрямках.

Зазначається, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, а ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Втрати Росії в Україні

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що загальні бойові втрати Росії в Україні станом на 22 грудня складають близько 100 тисяч 400 чоловік особового складу.

Також Росія втратила: танків - 3003, бойових броньованих машин - 5981, артилерійських систем - 1978, РСЗВ - 413, засобів ППО - 212, літаків - 283, вертольотів - 267.