"Жест доброї волі" на півдні можливий, якщо росіяни втратять логістику через Крим / фото ua.depositphotos.com

Ключ до звільнення всього півдня України - це звільнення окупованих територій Запорізької області, і російське командування це знає. Саме тому чекати від РФ жести доброї волі там поки не варто.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав умову, за якої російські війська добровільно залишать Запорізьку область.

"Попри домисли, що з'явилися зараз у відкритих джерелах, про те, що російські окупанти готуються до жесту доброї волі в Запорізькій області, ніяк не можу розділити ці емоції з авторами їх ретрансляції, - зазначив він. - Просто взяти і помахати ручкою, ні, в даному випадку вони цього робити не стануть. Якщо тільки найближчим часом вони не зможуть всю цю біомасу забезпечувати силами і засобами для підтримки оборонних дій. А причиною тому може стати несподівана втрата логістики через тимчасово окупований Крим на материковий південь України".

Відео дня

На думку експерта, подібний сценарій цілком реалістичний, але не найближчим часом:

"Як би кому того не хотілося, але в найближчий місяць, а, можливо, і півтора, ми на Запорізькій локації не побачимо серйозних натяків на різного роду жести доброї волі".

Наступ ЗСУ на півдні-останні новини

Раніше повідомлялося, що ситуація на півдні України залишається складною, але її контролюють сили оборони.

Як розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, у напрямку Кінбурнської коси триває протистояння, контрбатарейна боротьба.

"Ми продовжуємо виконувати вогневі завдання по позиціях ворога, вони продовжують там збиратися в нових для себе точках, але для нас всі ці точки відомі, ми продовжуємо їх накривати. Хоча вони мають туди підступи з суші і це продовжує їх підживлювати, але ми знаємо свою роботу і обов'язково доведемо її до логічного кінця".

За словами першого заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського, у російських окупантів на лівобережній частині Херсонської області все більші проблеми з бойовим духом і дисципліною.