Погана погода допомагає Силам оборони вести контрбатарейну боротьбу / фото t.me/otarnavskiy

Російські війська мають труднощі з плануванням операції, пов'язаних зі штурмом українського плацдарму на лівому березі Херсонської області. Про це в ефірі телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог не припиняє там штурмувати і хоча б на одну атаку на добу намагається нашкребти особового складу, який часто відмовляється йти у штурми. Але бували дні, коли наші позиції переживали до півтора десятка атак на добу. І це говорить про те, що у ворога дійсно є складнощі з плануванням цих операцій, але й є і одна задача – обов'язково продовжувати терирозувати позиції та намагатися вибити нас з лівого берега", – сказала Гуменюк. 

Крім того, за словами речниці, нині погана погода допомагає Силам оборони вести контрбатарейну боротьбу.

Відео дня

"Робота дуже складна і з нашого боку контрбатарейно підтримують наших хлопців з правого берега. Водночас із цим, ворог намагається максимально тиснути всіма наявними в нього видами озброєння. Зокрема й не лише на наші військові позиції на лівому березі, а й на мирне населення на правому", – заявила речниця. 

Гуменюк також заявила, що українська сторона має проблему з боєприпасами на цьому напрямку. Але завдяки особливостям рельєфу Сили оборони компенсують нестачу боєприпасів дронами. 

"Снарядів у нас менше, ніж тих цілей, які ми хочемо вразити. І взагалі, ситуація така, як кажуть наші бійці, що снарядів мало не буває. Ми намагаємося максимально компенсувати нестачу артилерійських боєприпасів прицільним використанням дронів. І навіть міжнародні експерти визнають, що це вдало виходить на нашому напрямку", – каже Гуменюк. 

Український плацдарм у Кринках: останні новини

Днями військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що для російських окупантів Кринки Херсонської області є дуже незручною локацією. Це, за його словами, Це призводить до того, що поступально окупанти, не здатні протидіяти розширенню плацдарму, починають втрачати нові ділянки.

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий порівняв успіх армії України на лівому березі Дніпра в районі Херсонської області з подвигом 300 спартанців. 

Він також додав, що серед важливих плацдармів, підконтрольних ЗСУ, є не тільки Кринки. Захисники змогли розширити свій вплив мінімум на 4 важливі точки фронту і вийшли за межі згаданого села вниз по Дніпру.

Вас також можуть зацікавити новини: