Аналітик розповів про ситуацію в Херсонській області / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Для російських окупантів Кринки Херсонської області є дуже незручною локацією. Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко і пояснив чому так.

Для видавлювання ЗСУ з лівого берега в Кринках окупанти в минулому році спеціально сформували три тактичні групи, чисельністю практично в дві бригади. Ці групи діяли по флангах, з Козачі Табори-Кринки, Корсунка-Кринки і фронтально з траси 2206 через лісовий масив.

Крім того, командування окупантів продовжило нарощування групи військ (ГВ) "Дніпро" і якщо наприкінці минулого року їх було 64 тис. особового складу, то зараз це вже 77 тис. особового складу. Крім того, на озброєнні ГВ "Дніпро":

Відео дня
  • Танки - близько 400 од;
  • ББМ - 1 100 од;
  • Ствольна артилерія - 500 од;
  • РСЗВ - до 100 од.

"Але, ефективність дій такого угруповання знижується відсутністю контролю над дорогою першого рубежу і залежністю всіх логістичних ланцюжків від 2206. У свою чергу, 2206 знаходиться в зоні не тільки ураження артилерією ЗСУ з правого берега, а й активності дронів", - пояснив Коваленко.

Аналітик розповів, що лівий берег Херсонської області це саме той випадок, коли дрони можуть розкривати свій повний функціонал, без протидії РЕБ. Пов'язано це з тим, що для ефективної роботи РЕБ дані комплекси повинні знаходиться в зоні ураження артилерією ЗСУ, а тому, основна надія на окопні РЕБ з обмеженими можливостями.

Аналітик зробив висновок, що Кринки витягнуті настільки, що своєчасно протидіяти на кожній дільниці складно, особливо в умовах обмеженої логістики... Це призводить до того, що поступально окупанти, не здатні протидіяти розширенню плацдарму, починають втрачати нові ділянки. У свою чергу, розосередження уваги на нові ділянки, знижує оперативність тактовних груп росіян, що діють біля Кринок.

"Кринки не просто так були обрані в якості основи для розширення впливу ЗСУ по лівому березі. Це не тільки вельми непроста по блокуванню противником ділянка, але і фактична агломерація з Козачими Таборами і Корсункою, з усіма наслідками та перспективами", - зазначив Коваленко.

Ситуація на Херсонщині

Колишній командир роти батальйону" Айдар " Євген Дикий порівняв успіх армії України на лівому березі Дніпра в районі Херсонської області з подвигом 300 спартанців.

За його словами, серед важливих плацдармів, підконтрольних ЗСУ, є не тільки Кринки. Захисники змогли розширити свій вплив мінімум на 4 важливі точки фронту і вийшли за межі згаданого села вниз по Дніпру.

Вас також можуть зацікавити новини: