ЗСУ зайняли мінімум чотири точки по Лівому березі Дніпра, а не тільки Кринки, каже Дикий / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий порівняв успіх армії України на лівому березі Дніпра в районі Херсонської області з подвигом 300 спартанців.

За його словами, серед важливих плацдармів, підконтрольних ЗСУ, є не тільки Кринки. Захисники змогли розширити свій вплив мінімум на 4 важливі точки фронту і вийшли за межі згаданого села вниз по Дніпру, вказав він Radio NV

"Це дійсно неймовірна історія. Наші морпіхи і ССОшники на Лівому березі - це навіть не 300 спартанців, це набагато крутіше", - підкреслив Дикий.

Відео дня

Він уточнив, що у військовому сенсі йдеться про стаціонарні військові позиції, які зайняла армія України. Однак там фізично складно окопатися, тому про наявність фортифікацій не йдеться. "Ти копаєш до метра, а далі виступає холодна вода", - пояснив особливості зайнятих позицій Дикий.

Водночас військовий зазначив, що аналогічна проблема із закріпленням на позиціях є і в окупантів. У них не вийшло вибудувати так звану "лінію Суровікіна": тепер ворог нервує, оскільки через погану оборону у ЗСУ проглядається можливість зайти в тил військ РФ цієї весни. 

"Їх там єдиний шанс, щоб ми по весні не покотилися далі по їх тилах, за зиму, поки холодно, кинути всі сили, щоб викинути наших за Дніпро. Поки їм це в упор не вдається, плацдарм розширюється", - резюмував Дикий.

Армія РФ могла взяти Табаївку в Харківській області

Тривожні новини про можливе просування армії РФ на Куп'янському напрямку вранці 28 січня повідомили аналітики Deepstate. Вони стверджують, що РФ, можливо, зайшла в село Табаївка і тепер намагається просунутися звідти в бік Піщаного (Харківська область). Важливо відзначити, що Генштаб офіційно про це нічого не говорив. 

Вас також можуть зацікавити новини: