Росіяни в Бахмуті або зроблять "жест доброї волі", або опиняться в "котлі" - боєць ЗСУ

Військовий наголосив, що Бахмутський напрямок за інтенсивністю боїв поступився Куп'янському.

Українські військові продовжують просуватися з півночі та півдня від Бахмута Донецької області. Там тривають активні бої.

Як розповів в ефірі "24 каналу" військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов, українські захисники потроху затискають ворога. Він наголосив, що Бахмутський напрямок за інтенсивністю боїв поступився Куп'янському.

"Або росіяни зроблять "жест доброї волі" й втечуть звідси, або опиняться в "котлі". Ми Бахмут звільнимо", – додав військовий.

Зазначається, що українські військові не штурмують місто "в лоб", а поступово витискають звідти окупантів. 

Як відомо, раніше захисники зайняли висоти з трьох боків від Бахмута – біля Кліщіївки, Часового Яру та Берхівки. Тепер основна траса постачання росіян під контролем української артилерії.

Ситуація довкола Бахмута

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що українські вйськові продовжують вести контрнаступальнії дії довкола Бахмута. Їм вдалося просунутися на північ від міста-фортеці.

Боєць батальйону "Свобода" бригади швидкого реагування НГУ "Рубіж" Михайло Іваночко прогнозує, що найближчими кількома тижнями російські війська будуть змушені покинути Бахмут. Сили оборони встановлюють контроль над стратегічними місцями навколо міста-фортеці. 

Водночас майор 103 бригади ТрО Олександр Ганущин повідомив, що окупаційні війська намагаються створити можливість для перекидання резервів з-під Бахмута на Куп'янський напрямок, де ворог активізувався. 

Вас також можуть зацікавити новини: