Експерт розповів про успіхи ЗСУ в Бахмуті / фото instagram.com/libkos

Російські окупаційні війська втрачають контроль над Бахмутом Донецької області. Збройні сили потроху охоплюють противника з півдня і півночі від міста-фортеці і контролюють деякі позиції в самому Бахмуті. 

"Поки зарано говорити про оточення, але вогневий вплив з боку Сил Оборони є не тільки на місто, а й на східному секторі. Тобто логістика зі сходу від Бахмута також перебуває під нашим вогневим впливом", – заявив в ефірі телеканалу "Еспресо" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він наголосив, що Сили оборони просуваються щодня без пауз. Це свідчить про те, що українські військові мають ініціативу як на півдні, так і на півночі від Бахмута. 

Відео дня

"Крім цього в самому місті відбуваються цікаві події. ЗСУ вже контролюють деякі позиції в самому місті. Тобто росіяни втрачають контроль над Бахмутом. Вони поки мають можливість вільного маневру. Поки ворог не зазнає максимальних втрат, які будуть, коли росіяни будуть затиснуті в окремому секторі", – зауважив Коваленко. 

Бої на Бахмутському напрямку

Вранці в понеділок, 17 липня, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що минулого тижня українські вйськові під Бахмутом щодня просувалися вперед. Вдалося звільнити 7 кв. км територій. Загалом за час наступальної операції там деокупували 31 кв. км української землі. 

Водночас речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий каже, що ворог хоче зберегти свої позиції під Бахмутом понад усе. Окупанти намагаються контратакувати, але успіхів не мають. 

Крім того, за словами Череватого, втрати ворога у Бахмуті наближаються до піку "поганих" днів ЧВК "Вагнер"

Вас також можуть зацікавити новини: