Росіянам доведеться вийти з Бахмута / фото ua.depositphotos.com

Воїн батальйону "Свобода" бригади швидкого реагування НГУ "Рубіж" Михайло Іваночко зазначив, що ЗСУ захоплюють стратегічні місця навколо Бахмута. У найближчі два-три тижні загарбники будуть змушені покинути місто.

"Ворог кидає мобілізованих з так званих ЛДНР, кидає підрозділи "Шторм Z", які підкоряються Міноборони РФ. Вони не жаліють своїх солдатів. Наші хлопці героїчно знищують їх. Українські воїни досвідчені й вміють воювати. Силам Оборони України вдається захоплювати стратегічні місця навколо Бахмута. Нам потрібно оточити Бахмут, щоб менше наших хлопців постраждало, щоб у саме місто хлопці не заходили. Найближчим часом, протягом двох-трьох тижнів, окупанти самі вийдуть звідти й здадуться", - розповів Іваночко в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового, головне завдання для ЗСУ зараз полягає у тому, щоб сконцентрувати усі сили й не дати противнику прорвати оборону на Лиманському напрямку.

Відео дня

"На південному напрямку українським захисникам також вдається тиснути на ворога й просуватися, щоб звільнити Мелітополь, Бердянськ від окупантів і йти вже до Криму", - додав Іваночко.

Війна в Україні - ситуація на фронті

За даними аналітиків ISW, ЗСУ продовжили контрнаступальні операції навколо Бахмута і просунулися на північ від міста. Наші захисники розстріляли бронетехніку російських загарбників.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що Російські окупаційні війська втрачають контроль над Бахмутом Донецької області. Збройні сили потроху охоплюють противника з півдня і півночі від міста-фортеці і контролюють деякі позиції в самому Бахмуті. 

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що українські військові тримають входи, виходи з Бахмута, а також переміщення російських окупантів містом під вогневим контролем.

Вас також можуть зацікавити новини: